Δύσκολες ώρες
για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται για έκτη συνεχή ημέρα στο νοσοκομείο Υγεία, με την κατάστασή του να κρίνεται κρίσιμη αλλά σταθερή. Στην Ελλάδα για να βρεθεί στο πλευρό της οικογένειας φτάνει και ο Κάρολος της Βρετανίας.
Όπως έχει γίνει γνωστό βρίσκεται στην μονάδα εντατική θεραπείας με αναπνευστική ανεπάρκεια χωρίς να είναι διασωληνωμένος, ωστόσο η επαφή του με το περιβάλλον είναι περιορισμένη.Στο πλευρό του βρίσκεται σύσσωμη η οικογένειά του, τα παιδιά του, η σύζυγός του, Άννα Μαρία καθώς και οι αδερφές του που ταξίδεψαν από την Ισπανία.
Το μεσημέρι του Σαββάτου, τα μέλη της οικογένειας έσπευσαν στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στην Μητρόπολη των Αθηνών όπου σύμφωνα με την εφημερίδα ONTime πραγματοποίησαν δέηση. Στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης βρέθηκαν εκτός από τις δύο αδελφές του τέως βασιλιά, οι γιοι του Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος και οι νύφες του Μαρί Σαντάλ, Τατιάνα Μπλάτνικ και Νίνα Φλορ.
Ο 82χρονος τέως μονάρχης υπέστη οξύ εγκεφαλικό ενώ βρισκόταν σπίτι του στο Κολωνάκι. Η υγεία του ήταν ήδη κλονισμένη και το εγκεφαλικό ήρθε να επιβαρύνει την κατάσταση.
Το Σαββατοκύριακο βρέθηκαν στην Αθήνα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπου και προσευχήθηκαν για τις κρίσιμες ώρες που περνά ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος.
Ο Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος και η Άννα Μαρία έχουν αποκτήσει πέντε παιδιά, τρία αγόρια (Νικόλας, Φίλιππος, Παύλος) και δύο κορίτσια, (Αλεξία, Θεοδώρα)
Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πού βρίσκονται και πώς ζουν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας
Στην Αθήνα ζουν μόνιμα ο Νικόλας με τη σύζυγό του, Τατιάνα Μπλάτνικ που έχουν νοικιάσει το σπίτι της Σοφίας Παπανδρέου στο Καστρί.
Ο γάμος του ζευγαριού πραγματοποιήθηκε το 2010 έπειτα από επτά χρόνια σχέσης σε μια παραμυθένια τελετή που είχε λάβει χώρα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στις ΣπέτσεςΗ Τατιάνα Μπλάτνικ σε σπάνια συνέντευξή της στο Mega και στον Άρη Καβατζίκη, είχε μιλήσει για τη ζωή της στην Ελλάδα, στο πλευρό του συζύγου της Νικόλαου Γλύξμπουργκ.
«Απολαμβάνω τα απλά πράγματα στη Ελλάδα, όπως το να πάω στο μανάβικο το οποίο αγαπώ γιατί μαγειρεύω. Μού πήρε πολύ καιρό να συνηθίσω να τρώω αργά βραδινό στην Ελλάδα, αλλά τώρα έχω προσαρμοστεί στα περισσότερα πράγματα. Μαγειρεύω, καθαρίζω, ξεφλουδίζω καρότα και πατάτες, βγάζω βόλτα το σκύλο, περπατάω στη φύση, μεριμνώ για τα υδραυλικά που δεν δουλεύουν…όπως όλοι», είχε δηλώσει η Τατιάνα Μπλάτνικ.
Το μεγαλύτερο παιδί από τον γάμο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου με την Άννα Μαρία, η Αλεξία έχει κάνει την δική της οικογένεια στα Κανάρια νησιά, ενώ στην άλλη άκρη του ατλαντικού ζουν τα υπόλοιπα παιδιά της βασιλικής οικογένειας.
H πρωτότοκη κόρη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας, η Αλεξία παντρεύτηκε το 1999 τον Ισπανό ιστιοπλόο και αρχιτέκτονα Κάρλος Μοράλες Κιντάνα, με τον οποίο έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά.
Ο Παύλος και η σύζυγός του, Μαρί Σαντάλ αλλά μαζί Φίλιππο με τη σύζυγό του, Νίνα Φλορ ζουν στη Νέα Υόρκη, ενώ η μικρή κόρη της βασιλικής οικογένειας, Θεοδώρα είναι ηθοποιός και ζει μόνιμα στο Λος Άντζελες.
Ο θρησκευτικός γάμος του Φίλιππου με τη Νίνα Φλορ τον Οκτώβριο του 2021 στη Μητρόπολη Αθηνών ένωσε για άλλη μια φορά όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.
Η Θεοδώρα, η µικρότερη κόρη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, αρραβωνιάστηκε στο Λονδίνο µε τον εκλεκτό της καρδιάς της, δικηγόρο στο επάγγελμα, ενώ σύντομα θα ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου.
Η ίδια είχε δημοσιεύσει στον προσωπικό της λογαριασµό στο Instagram µια φωτογραφία τους γράφοντας: «Οι λέξεις δεν µπορούν να εκφράσουν την ευτυχία και τον ενθουσιασµό. Ανυποµονώ να παντρευτώ αυτόν τον υπέροχο άντρα. Σ’ αγαπώ, Mατ».
Η βασιλική οικογένεια στη συνέχεια είχε εκδώσει ανακοίνωση για το ευχάριστο γεγονός: «Οι βασιλείς Κωνσταντίνος και Αννα-Μαρία έχουν την ιδιαίτερη χαρά να ανακοινώσουν τους αρραβώνες της µικρότερης κόρης τους, Θεοδώρας, µε τον κ. Μάθιου Κουµάρ. Περισσότερες λεπτοµέρειες σχετικά µε τον γάµο θα δοθούν εν ευθέτω χρόνω»
Τα τελευταία 24ωρα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας είναι και πάλι ενωμένα, ενώ πρόσφατα συναντήθηκαν όλοι μαζί στην Αθήνα, παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις στην υγεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.
Φωτογραφίες: NDP, Ιnstagram