Meghan Markle: Η συνταγή για το viral γλυκό της, Lilibet, που έχει πάρει το όνομα της κόρης της

Meghan Markle: Η συνταγή για το viral γλυκό της, Lilibet, που έχει πάρει το όνομα της κόρης της

Το αγαπημένο γλυκό της Meghan Markle έχει πάρει το όνομα της κόρης της, Lilibet και έχει γίνει viral.


Πρόκειται για ένα γρήγορο γλυκό με λίγες θερμίδες που η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι φτιάχνει συχνά και μας έδωσε τη συνταγή της.
 
Η αρχική συνταγή ήταν της γιαγιάς της όμως η Μέγκαν την εξέλιξε προσθέτοντας κάποια επιπλέον συστατικά. Το μυστικό που κάνει τη συνταγή ξεχωριστή και πεντανόστιμη είναι οι σπόροι από passion fruit που προσθέτει ως γαρνιτούρα.

Meghan Markle: Την κατηγορούν ξανά για αντιγραφή – «Δεν έχει ούτε μια πρωτότυπη ιδέα!»

 
 


Η συνταγή:

Υλικά:

2 κ.σ. κορν φλάουερ
2 κούπες πλήρες γάλα
1/2 κούπα ζάχαρη
3 κρόκους αυγών
1 κ.σ. κρύο ανάλατο βούτυρο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
μια πρέζα αλάτι
1,5 φλιτζάνι φράουλες κομμένες σε φέτες
1 κ.σ. ζάχαρη
1 λεμόνι
1 ώριμη μπανάνα
4 γκοφρέτες με γεύση βανίλια, ψιλοκομμένες
φύλλα μέντας, για το γαρνίρισμα
σπόρους από passion fruit (προαιρετικά)
Για την κρέμα σαντιγί:

1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. ζάχαρη
1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

Ξεκίνα φτιάχνοντας την κρέμα - πουτίγκα. Χτύπα το κορν φλάουερ με το 1/4 του φλιτζανιού γάλα σε ένα μικρό μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάλε τη ζάχαρη, τους κρόκους και το υπόλοιπο γάλα σε μια μέτρια κατσαρόλα (χωρίς να τη βάλεις στη φωτιά) και ανακάτεψε καλά. Χτύπα ξανά το μείγμα με το κορν φλάουερ και βάλτο στην κατσαρόλα ανακατεύοντας καλά να μην κάνει σβόλους.

Τοποθέτησε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακάτευε συνεχώς μέχρι να πήξει και να σχηματιστούν φουσκάλες για 5 με 7 λεπτά. Χαμηλωσε τη φωτιά και άφησε για 2 ακόμη λεπτά ανακατεύοντας απαλά το μείγμα.

Σε ένα μπολ χτύπα το βούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και πρόσθεσε στο μείγμα. Τοποθέτησε μεμβράνη που θα πρέπει να εφάπτεται στο μείγμα και βάλτο στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Λίγο πριν σερβίρεις το γλυκό ετοίμασε τα φρούτα. Σε ένα μπολ ανακάτεψε τις φράουλες με τη ζάχαρη, πρόσθεσε λίγο ξύσμα από λεμόνι και μια κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού και άφησέ τες να μαλακώσουν για 30 λεπτά.

Ταυτόχρονα, ετοίμασε την κρέμα σαντιγί. Χτύπα την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Πρόσθεσε τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτύπα ξανά. Έπειτα κόψε τη μπανάνα σε λεπτές φέτες, χτύπα την κρέμα της πουτίγκας στο μίξερ μαζί με το βούτυρο να αφρατέψει και άρχισε τη σύνθεση του γλυκού.

Σε 6 μικρά ποτηράκια η μπολάκια βάλε από μια μεγάλη κουταλιά της κρέμας πουτίγκας για να καλύψεις το κάτω μέρος. Πρόσθεσε κομμάτια μπανάνας, μια ακόμη κουταλιά κρέμα, κομμένες φράουλες, κομματάκια από τη θρυμματισμένη γκοφρέτα και άλλη μια κουταλιά κρέμα. Βάλε ακόμη λίγες φράουλες και λίγα κομματάκια γκοφρέτας. Γαρνίρεις στο τέλος με φύλλα μέντας και σπόρους από pasion fruit.

gossiptv

Tags