Χάρις Αλεξίου : το δεύτερο τραγούδι απο τη Ρόζα της Σμύρνης...

Το δεύτερο τραγούδι που ερμηνεύει η Χάρις Αλεξίου στο πλαίσιο της ταινίας «Η Ρόζα Της Σμύρνης» συστήνεται.... Η «Άσπρη Δαντέλα Κόκκινη» είναι το δεύτερο τραγούδι από το soundtrack της κινηματογραφικής ταινίας «Η Ρόζα Της Σμύρνης» στο οποίο δανείζει τη φωνή της η Χάρις Αλεξίου. Ένα μυστικό ενώνει τρεις πόλεις. Σμύρνη, Αθήνα, Κωνσταντινούπολη εξομολογούνται ιστορίες που δεν έχουν ειπωθεί. Με επίκεντρο έναν απαγορευμένο έρωτα γεννιέται ένας καινούριος. Το σενάριο του φιλμ υπογράφει η Χριστίνα Λαζαρίδη, βασισμένη στο μυθιστόρημα του Γιάννη Γιαννέλλη – Θεοδοσιάδη «Ισμαήλ και Ρόζα».

Ο Γιώργος Κορδέλλας σκηνοθετεί τους Λήδα Πρωτοψάλτη, Τάσο Νούσια, Ευγενία Δημητροπούλου και Γιούλικα Σκαφιδά, οι οποίοι κρατάνε τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το πρωτότυπο soundtrack του έργου «Η Ρόζα Της Σμύρνης» αποτελείται από έντεκα ορχηστρικά θέματα και τέσσερα τραγούδια σε συνθέσεις του Δημήτρη Παπαδημητρίου και στίχους του Γιώργου Κορδέλλα. Οι μελωδίες αποπνέουν άρωμα Ανατολής και νοσταλγικό χρώμα, ερχόμενες σε αρμονική ισορροπία με την εικόνα της Σμύρνης του ’22 και της Αθήνας ’87. Όπως αναφέρει και ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, παρόλο που τα τραγούδια έχουν γραφτεί για δύο ανθρώπους, τελικά καταλαβαίνεις ότι απευθύνονται σε δύο γειτονικούς λαούς που είναι καταδικασμένοι να βρίσκονται σε διαρκή διένεξη.

Η Χάρις Αλεξίου συμμετέχει στο soundtrack της ταινίας ερμηνεύοντας δύο τραγούδια. Με το πρώτο, το «Μια Φωνή», γνωριστήκαμε το προηγούμενο διάστημα. Λίγο πριν την επίσημη προβολή του φιλμ στη μεγάλη οθόνη, από τις 22 Δεκεμβρίου, συστήνεται και το «Άσπρη Δαντέλα Κόκκινη», το δεύτερο τραγούδι από το «Η Ρόζα Της Σμύρνης» στο οποίο δίνει τη φωνή της η Χάρις Αλεξίου. «Κάθε φορά που τραγουδάω τραγούδια του Δημήτρη αισθάνομαι την ίδια συγκίνηση. Πόσο μάλλον τώρα, που ο Δημήτρης συναντιέται με έναν εξαιρετικό σκηνοθέτη, τον Γιώργο Κορδέλλα που έχει γράψει και τους στίχους, και γίνομαι εγώ η ερμηνεύτριά τους», είναι η δήλωση που κάνει η σημαντική Ελληνίδα ερμηνεύτρια για τη συνδρομή της στο εγχείρημα.

Κυκλοφορεί από τη Feelgood Records.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd